2017. október 15., vasárnap

Mint a pinty...

Ma reggel úgy döntöttem, hogy ránézek a bocskaikerti szántóföldekre, hátha akad valami érdekesség. Jókora pintycsapatok kavarogtak a learatott napraforgótáblák fölött, sajnos teleszkóp nélkül nem volt könnyű kisilabizálni, hogy milyen fajok alkották a seregeket. Egy citromsármány leszállt egy hozzám közelebbi vezetékre, a pintyek azonban nem voltak ilyen kegyesek. 

Citromsármány
Azért hamar sikerült kihámozni a fel- felrebbenő csapatok tömegéből a kenderikéket meg a fenyőpintyeket. Utóbbiak téli vendégeink, idén még most először látom őket.



Fenyőpintyek
Amikor a vezetékekre leszállnak, egészen hangulatos a látványuk. Akad persze tengelic is köztük, meg erdei pinty, a repülő csapatokban egy-egy meggyvágó is feltűnik, így már ötféle pintynél tartok a számolásban.



Újabb téli vendég is feltűnik: egy nagy őrgébics. Tóth Máté már csaknem egy hónapja is látott a közeli partfalnál egyet, én Bocskaikertben még most látom az elsőt.
Nagy őrgébics

Nagy őrgébics
Visszafelé találkozom még egy füsti fecskével és egy erdei pacsirtával is, így tovább nő a mai fajlistám. Meg is állapítom, hogy érdemes volt ezt az úti célt választanom a ragyogó őszi napsütésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése